Min farmor sagde altid, til min far, at man graver sin egen grav med tænderne.
Det har min far så fortalt videre til mig, og han har altid været meget bevist om hvad vi skulle spise og drikke, og fortalt mig om alt det jeg skulle være opmærksom på og hvad der var godt.
Det har i en tidlig alder givet mig en bevidsthed om at det var vigtigt at tænke over hvad jeg puttede i munden.
Ikke at jeg også har haft mine faser i livet, hvor min krop blev brugt som skraldespand, men på et tidspunkt blev jeg klar på at det ikke gav mig noget glæde at fylde crab ned i systemet så effekten af hvad vi får prædiket som børn virker senere i livet.
Det er ikke helt skævt, når man tænker på hvor meget komprimeret og forarbejdet mad vi har på hylderne i dag.
I princippet, skal du når du køber ind kunne se på den vare du putter i kurven hvor den kommer fra, jord, vand, dyr, træ osv.
Hvis du ønsker dig bolognesse til aftens mad og du køber Knors den bedste, kan du være sikker på at den er tilsat diverse kemikalier, som din krop ikke kan bearbejde og som forurener kroppen, frem for at fylde den med livsgivende vitaminer.
Forskerne bruger millioner på at finde den helt rigtige formel på ”evigt liv” så vi kan blive meget ældre og rynkefri og slanke, med et stærkt immunforsvar osv. Se bare på forskningen i gensplejsning
Problemet er, at fødevare industrien er ikke med på den front, så vi aner dybest set ikke hvad vi putter i munden og skal være kemiuddannet og ernærings uddannet for at have kontrol over hvad det er vi spiser.
Fødevare branchen tænker kun i penge ikke på vores sundhed, så du skal være skarp for at kunne følge med i hvad godt er.
Derfor er den simpleste løsning for dig der ønsker at leve sundt
– at spise økologisk og hvis ikke økologisk så spis dansk.
-Vælge de fødevare du kan genkende som ikke er pakket ind til ukendelighed
– Tjek indholdsfortegnelsen som ikke skal være proppet med stoffer som du ikke kender
– så er du godt dækket ind i missionen om at spise og leve sundt.
Stay strong
Jacqueline